Annet Malherbe  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikiquote
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Annet Malherbe (Rotterdam, November 23 1957) is a Dutch actrice.

Malherbe werd bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als juffrouw Jannie in de populaire komedieserie Debiteuren/Crediteuren van Jiskefet, maar zelf hoopt ze dat ze niet alleen om deze rol herinnerd zal worden.

Daarnaast speelde ze de hoofdrollen in televisieseries als Mus en Gooische Vrouwen, waar zij de rol van Willemijn Lodewijkx vertolkte. Ook was ze te zien als de moeder van Abeltje in de gelijknamige speelfilm.

Annet Malherbe is getrouwd met acteur en regisseur Alex van Warmerdam, met wie ze twee kinderen heeft: Mees en Houk. Ze speelt in al zijn films een hoofdrol: Abel, De Noorderlingen, De Jurk, Kleine Teun en Grimm, met uitzondering van zijn laatste film, Ober (2006). Ook in de theaterstukken die Van Warmerdam met zijn groep De Mexicaanse Hond uitbrengt speelt Malherbe regelmatig mee. In oktober 2007 werd bekend dat Annet stopt met Gooische VrouwenUnless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Annet Malherbe" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools