Brigitte Raskin  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikiquote
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

Brigitte Raskin (Aarschot, 25 juli 1947) is een Vlaamse schrijfster. Ze werd in de jaren 80 bekend als panellid van de Wies Andersen-show. In 1988 debuteerde ze als schrijfster met Koekoeksjong (een reconstructie van het leven van Frans Maes die zij kort gekend had en die verongelukt was) en won daarmee in 1989 de AKO Literatuurprijs en in 1990 de Prijs van de Vlaamse Lezer.

Bibliografie

  • Het koekoeksjong (1988)
  • Overwinterdagboek (1990)
  • De maagd van Antwerpen (1992)
  • De eeuw van de ekster (1994)
  • Afscheid van steen (1996)
  • Eigenzinnig alfabet (1998)
  • Radja Tanja (1998)
  • Een en al vrouw (2002), bibliofiele uitgave, Uitgeverij Brokaat




Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Brigitte Raskin" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools