Ex Drummer  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

(Redirected from Ex-drummer)
Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikiquote
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

Ex Drummer is een speelfilm uit 2007 van Koen Mortier, gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans uit 1994.

Verhaal

Op het Vlaamse platteland zoeken drie gehandicapte muzikanten een drummer voor hun tot dan toe weinig succesvolle bandje. Ze willen eenmalig optreden op de Eerste Grote Rockprijskamp van Leffinge. Hun keuze valt op de bekende schrijver Dries, die beslist dat het feit dat hij niet kan drummen zijn handicap zal zijn.

Dries ziet in de uitnodiging een kans zijn leven een nieuw elan te geven en zijn manipulatieve gaven te ontplooien. Vanuit zijn appartement hoog boven Oostende daalt hij letterlijk af in de onderbuik van de Vlaamse samenleving, waaruit hij gemakkelijk weer terug kan keren, zo verzekert hij zijn vriendin.

Op het rockfestival moet de band, inmiddels The Feminists gedoopt, het opnemen tegen onder meer de band Harry Mulisch, geleid door een schrijvende collega van Dries. Terwijl de jury zich beraadt, wordt het publiek bezig gehouden door Aldo - een gastoptreden van Arno Hintjens.

De komst van de manipulerende Dries in de band leidt tot veel problematische situaties. Hij weet al snel de zwakke plekken van de andere bandleden te vinden, hetgeen eindigt in een explosie van geweld.

Belangrijkste rollen

Muziek

De muziek van The feminists

De muziek van Harry Mulisch
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Ex Drummer" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools