De zijkant van de macht  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 16:36, 27 January 2021
Jahsonic (Talk | contribs)

← Previous diff
Revision as of 16:39, 27 January 2021
Jahsonic (Talk | contribs)

Next diff →
Line 1: Line 1:
{{Template}} {{Template}}
-[[Skyboxification]], [[fast pass]], [[battenburgpatroon]], [[Artur Lagerman]], [[Fake Images]], [[Voo?uit]], [[Anouk Kruithof]], [[De zijkant van de macht]], [[Julia Wouters]], [[Kersti Kaljulaid]], [[Obama]], [[Singapore]], [[als elk land door een vrouw zou geregeerd worden]], [[Janka Stoker]], [[muslimban]], [[religie is een keus]], [[Ayan Mohamud Yusuf]], [[The Jazz War]], [[EMB]], [[Wereldliga]], [[Grote Moskee]], [[Génération identitaire]], [[Bluesky]], [[Twitter]], [[Groenpoortproject]], [[CMB]], [[Claeys]], [[Schaubroek]], [[Brabandt]], [[Combahee River Collective]], [[identity politics]], [[Jeff Spiessens]], [[Spivak]], [[Vanessa Joosen]], [[LVDT]], [[Tijl Vanneste]], [[Bart Van Loo]]+''[[De zijkant van de macht]]'' () is a book by [[Julia Wouters]].
 + 
 +Blurb:
 + 
 +Als bij de zoektocht naar politiek talent ‘de kwaliteit voorop staat’, zoals premier Rutte beweert, valt de keuze in de praktijk meestal op een man. Partijen zetten tijdens de verkiezingen wel een vrouw op twee, maar die zit bij de onderhandelingen haast nooit aan tafel. De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten, Els Borst zei het al. Maar vreemd genoeg neemt het aantal vrouwen daar juist af. Terwijl de maatschappelijke betrokkenheid en het activisme onder vrouwen de laatste jaren sterk is gegroeid, hebben weinigen de ambitie om de politiek in te gaan. Hoe komt dat? In De zijkant van de macht zoekt Julia Wouters naar een verklaring. Daarvoor put ze uit haar eigen kennis, (internationale) onderzoeken en natuurlijk de ervaring van politici zelf. Haar boek geeft tal van verrassende inzichten, praktische tips en staat vol sprekende anekdotes, die ons laten zien hoe het nu in de politiek werkt, en wat vrouwen én mannen moeten veranderen om er samen wél een succes van te maken. Julia Wouters (1968) kent de Nederlandse politiek door en door. Zij is politicoloog en was elf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher als zijn politiek adviseur en speechschrijver. Daarvoor werkte ze als journalist en als parlementair verslaggever bij verschillende actualiteitenprogramma’s.
 + 
{{GFDL}} {{GFDL}}

Revision as of 16:39, 27 January 2021

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

De zijkant van de macht () is a book by Julia Wouters.

Blurb:

Als bij de zoektocht naar politiek talent ‘de kwaliteit voorop staat’, zoals premier Rutte beweert, valt de keuze in de praktijk meestal op een man. Partijen zetten tijdens de verkiezingen wel een vrouw op twee, maar die zit bij de onderhandelingen haast nooit aan tafel. De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten, Els Borst zei het al. Maar vreemd genoeg neemt het aantal vrouwen daar juist af. Terwijl de maatschappelijke betrokkenheid en het activisme onder vrouwen de laatste jaren sterk is gegroeid, hebben weinigen de ambitie om de politiek in te gaan. Hoe komt dat? In De zijkant van de macht zoekt Julia Wouters naar een verklaring. Daarvoor put ze uit haar eigen kennis, (internationale) onderzoeken en natuurlijk de ervaring van politici zelf. Haar boek geeft tal van verrassende inzichten, praktische tips en staat vol sprekende anekdotes, die ons laten zien hoe het nu in de politiek werkt, en wat vrouwen én mannen moeten veranderen om er samen wél een succes van te maken. Julia Wouters (1968) kent de Nederlandse politiek door en door. Zij is politicoloog en was elf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher als zijn politiek adviseur en speechschrijver. Daarvoor werkte ze als journalist en als parlementair verslaggever bij verschillende actualiteitenprogramma’s.





Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "De zijkant van de macht" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools